Rum i trädgården

Trädgårdsarbete | Thursday October 31 2013 | Comments Off on Rum i trädgården

Oftast när man börjar att planera sin trädgård så behöver man ta hänsyn till befintlig växtlighet. Men det kan vara en fördel när man hämtar inspiration för sin trädgård. Att sedan dela in trädgården i olika delar ger en känsla av liv och flöde i din trädgård.

Börja gärna med att skissa en ritning på hur du vill att din trädgård ska se ut. Tänk igenom hur du vill använda din trädgård. Dela sedan in trädgården i olika rum. Du kanske vill ha en del av din trädgård till lekplats åt barnen. Och en annan del för att i lugn och ro kunna sitta och njuta av kvällssolen.

Genom att ta hänsyn till solens läge under olika tidpunkter under dagen och den befintliga växtligheten kan du sedan lägga upp en plan för hur din trädgård ska se ut. Kanske väljer du att bygga ett trädäck bredvid huset eller använder dig av en segelduk för att skugga den del av trädgården som ska användas som lekplats.

Det finns många sätt att skapa en rumkänsla i trädgården buskar och marksten fungerar utmärkt som avgränsare. Arbeta gärna med olika nivåer, en pergola med klätterväxter och träd skapar höjd och tak till rummen i din trädgård.