Trädgårdstips

Trädgårdstips | Wednesday February 12 2014 | Comments Off on Trädgårdstips

Att få det fint i trädgården är för vissa en hobby som man kan hålla på med hur länge som helst. Andra vill bara att det ska vara fint så snabbt som möjligt så att man kan njuta av att vara på gården under sommarens fina dagar.

Vilken väg man går för att sköta om trädgården bäst är alltså helt individuellt. Ena sättet är inte bättre än det andra men man bör hitta den väg som passar en själv. Att vattna kommer man exempelvis behöva göra. En person drar ut vattenslangen eller vattenkannan och vattnar ”manuellt” medan andra sätter ut vattenspridaren för att ge blommorna livsenergi. Den mest avancerade lösningen är att lägga ut slangar som droppbevattnar.

När det gäller hur mycket plats man ska ge till varje planta i rabatten eller hur stora krukor plantorna ska få så är det beroende på två punkter. Överlag ger större rotutrymme större plantor även om det självklart finns begränsningar på detta. Men det handlar inte bara om detta utan även om hur ofta man måste vattna. De större kärlen håller fukten längre i jorden vilket gör att man inte behöver vara lika noga med bevattningen.

De som inte vill lägga ner allt för mycket tid på trädgårdsskötsel bör tänka på detta redan när man planerar vad man ska odla och hur det ska se ut. Det är mycket stor skillnad på att plantera lättskötta växter som klarar sig bra även om man inte vattnar exakt rätt och gödslar perfekt mot de man bör vårda och titta till nästintill dagligen. Kanske ska delar av trädgården bestå av stenpartier istället för öppna planteringsytor?

Många gånger står det på växtbeskrivningen om växten är lättskött eller inte samt i vilket väderstreck den trivs bäst i. I annat fall finns det alltid någon att fråga. Oavsett om man köper växterna online eller i butik.