Blominfo.se https://blominfo.se Om blommor och din trädgård Thu, 13 Jun 2024 12:56:39 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Så odlar du lyckade blommor från lökar https://blominfo.se/sa-odlar-du-lyckade-blommor-fran-lokar/ Thu, 13 Jun 2024 03:00:00 +0000 https://blominfo.se/?p=370 Att odla blommor från lökar är ett fantastiskt sätt att skapa färg och liv i din trädgård. Lökar är relativt enkla att hantera och ger vackra resultat med rätt skötsel. Här går vi igenom hur du lyckas med att odla blommor från lökar, från plantering till blomning.

Förberedelse och val av lökar

Det första steget i att odla blommor från lökar är att välja rätt lökar för din trädgård. Det finns ett brett utbud av blomsterlökar att välja mellan, inklusive tulpaner, påskliljor, hyacinter och krokusar. Välj lökar som är anpassade till ditt klimat och jordtyp för bästa resultat.

När du har valt dina lökar, inspektera dem noga för att säkerställa att de är friska och fria från skador eller mögel. Stora och fasta lökar har bättre chans att ge kraftiga blommor. Förbered sedan jorden genom att luckra upp den och tillsätta kompost eller gödsel för att förbättra näringsinnehållet.

Plantering av lökar

Planteringstidpunkten är avgörande för en lyckad blomning. Höstlökar, som tulpaner och påskliljor, bör planteras på hösten innan marken fryser. Vårblommande lökar, som liljor och dahlior, planteras däremot på våren när frostrisken är över.

Gräv hål som är tre gånger så djupa som lökarna är höga. Placera löken med spetsen uppåt och täck med jord. Det är viktigt att plantera lökarna på rätt djup för att de ska rota sig ordentligt och kunna blomma på bästa sätt. Vattna ordentligt efter plantering för att hjälpa lökarna att etablera sig.

Skötsel och underhåll

Efter plantering behöver lökarna minimal skötsel, men det är viktigt att ge dem rätt förutsättningar för att trivas. Vattna regelbundet, särskilt under torra perioder, för att hålla jorden fuktig men inte genomblöt. Lökar i krukor kan behöva vattnas oftare än de som är planterade i marken.

När blommorna börjar vissna, låt bladen sitta kvar så länge de är gröna. Bladen samlar energi som lagras i löken och hjälper till att förbereda den för nästa års blomning. Du kan också ge lökarna en boost genom att tillföra gödsel efter blomningen.

Vanliga problem och lösningar

Lökar kan ibland drabbas av sjukdomar eller skadedjur. Mögel och ruttnande lökar är vanliga problem, ofta orsakade av dålig dränering eller övervattning. För att undvika detta, se till att jorden är väl dränerad och undvik att vattna för mycket.

Om du märker att dina lökar inte blommar, kan det bero på att de är planterade för grunt eller att de inte har fått tillräckligt med näring. Justera planteringsdjupet och överväg att tillföra extra gödsel för att ge dem en bättre start nästa säsong.

Att njuta av resultatet

Att se sina lökar blomma är en belöning för den tid och omsorg du har lagt ner. Genom att följa dessa steg och ge dina lökar den vård de behöver, kan du njuta av en trädgård fylld med vackra blommor år efter år. Kom ihåg att planera och förbereda i förväg, och njut av processen att se dina lökar växa och blomma.

Lycka till med dina trädgårdsprojekt och njut av den skönhet som blommande lökar kan ge!

]]>
Skapa ditt eget växthus https://blominfo.se/skapa-ditt-eget-vaxthus/ Tue, 21 May 2024 07:00:00 +0000 https://blominfo.se/?p=356 Att bygga ett eget växthus är ett spännande projekt som ger dig möjlighet att odla grönsaker, blommor och örter året runt. Här är fem artikelförslag för att hjälpa dig komma igång med att bygga ditt eget växthus.

Planering och design av ditt växthusprojekt

Innan du börjar bygga ditt växthus är det viktigt att noggrant planera och designa ditt projekt. Denna artikel kommer att gå igenom olika faktorer att överväga när du planerar och designar ditt växthus, inklusive storlek, placering, materialval och budget.

Val av material och verktyg för att bygga ditt eget växthus

Att välja rätt material och verktyg är avgörande för att bygga ett hållbart och funktionellt växthus. Denna artikel kommer att lista olika material och verktyg som du behöver för att bygga ditt eget växthus, samt ge tips för att välja de bästa alternativen för dina behov och budget.

Steg för steg-guide till att bygga ditt eget växthus

Att bygga ett växthus kan verka överväldigande, men med rätt instruktioner är det faktiskt ganska enkelt. Denna artikel kommer att ge dig en steg för steg-guide till att bygga ditt eget växthus, inklusive hur du förbereder marken, konstruerar ramen och monterar glaset eller plasten.

Tips och tricks för att lyckas med ditt växthusprojekt

Även om att bygga ett växthus är en spännande utmaning kan det vara lätt att göra misstag under processen. Denna artikel kommer att ge dig användbara tips och tricks för att undvika vanliga fallgropar och säkerställa att ditt växthusprojekt blir en framgång.

Underhåll och skötsel av ditt växthus

När ditt växthus är färdigbyggt är det viktigt att veta hur man sköter om det för att hålla det i gott skick under lång tid. Denna artikel kommer att ge dig råd om hur du sköter om ditt växthus, inklusive tips för rengöring, ventilation och vattning.

]]>
Välj rätt blommande fototapet för ett romantiskt sovrum https://blominfo.se/valj-ratt-blommande-fototapet-for-ett-romantiskt-sovrum/ Thu, 16 May 2024 12:30:00 +0000 https://blominfo.se/?p=363 Att välja rätt blommande fototapet för ditt sovrum kan förvandla rummet till en romantisk tillflyktsort. Nyckeln ligger i att förstå hur färg och mönster påverkar rummets atmosfär. Ljusa och luftiga blommönster kan till exempel skapa en känsla av öppenhet och lugn, medan djupare och mörkare färger kan ge en mer intim och ombonad känsla. Ett sovrum med pastellfärgade rosor eller lavendel kan exempelvis bidra till en avslappnande miljö som främjar vila.

Placering och proportion

När du väljer en blommande fototapet är placeringen avgörande för att skapa balans i rummet. En vägg med en stor och livlig blomprint kan bli rummets fokuspunkt, medan mindre och mer diskreta mönster kan fungera bättre som en subtil bakgrund. Det är viktigt att tänka på proportionerna i rummet; en stor vägg kan hantera ett större och djärvare mönster, medan en mindre vägg kan dra nytta av ett finare och mer detaljerat mönster för att inte överväldiga utrymmet.

Material och kvalitet

Kvaliteten på tapeten är också central. En högkvalitativ fototapet kan återskapa blommornas skönhet med skarp detaljrikedom och livfulla färger, vilket är avgörande för att skapa en autentisk och inbjudande look. Materialval är också viktigt; vissa tapeter erbjuder en matt finish som kan ge en mjukare och mer naturlig känsla, medan andra har en lätt glans som reflekterar ljus och hjälper till att ljusa upp ett mörkare rum.

Samspel med inredning

Att matcha din blommande fototapet med rummets övriga inredning är avgörande för att skapa en harmonisk design. Möbler i neutrala toner kan komplettera en livlig tapet utan att konkurrera om uppmärksamheten, medan färgglada textilier som kuddar och överkast kan användas för att framhäva specifika färger i tapeten. Det är också värt att överväga hur andra texturer i rummet, såsom trä, metall eller glas, kan interagera med tapetens mönster för att skapa ett genomtänkt och välbalanserat rum.

Att välja rätt blommande fototapet för ditt sovrum är mer än bara en estetisk beslut; det är ett sätt att påverka hur du känner dig i ditt eget utrymme. Med rätt färg, mönster, och kvalitet kan du förvandla ditt sovrum till en drömlik romantisk reträtt som inbjuder till avkoppling och förnyelse varje dag.

]]>
Fördelar med att anlita seniorer för trädgårdsarbete https://blominfo.se/fordelar-med-att-anlita-seniorer-for-tradgardsarbete/ Thu, 16 May 2024 03:00:00 +0000 https://blominfo.se/?p=360 Seniorer som arbetar i trädgården bär ofta på en skatt av kunskap och erfarenhet. Många har spenderat flera decennier med att odla och vårda trädgårdar och har därigenom en djup förståelse för lokal flora, odlingscykler och ekologiska metoder. Denna kunskap är ovärderlig, speciellt i tider då hållbarhet och miljövänliga metoder blir allt viktigare. Genom att anlita en senior får man inte bara hjälp med att sköta trädgården utan också en chans att lära sig gamla och beprövade metoder som kanske inte längre är vanliga.

Få hjälp med trädgårdsarbetet

Om du är intresserad av att få hjälp med trädgårdsarbete av erfarna seniorer, kan du besöka 55plus.se. Webbplatsen erbjuder en plattform där trädgårdsägare enkelt kan hitta seniorer som söker engagemang i trädgårdsarbete. Det är ett utmärkt sätt att inte bara få professionell hjälp utan också att bidra till en meningsfull sysselsättning för äldre. Besök 55plus.se idag för att utforska dina möjligheter och anlita en expert som kan berika din trädgård.

Social interaktion och välbefinnande

För seniorer erbjuder trädgårdsarbete en fantastisk möjlighet för social interaktion, vilket kan vara särskilt viktigt efter pensioneringen. Genom att anlita seniorer för trädgårdsarbete bidrar man till deras sociala välbefinnande och ger dem en känsla av att vara behövda och värdefulla. Detta sociala utbyte kan också vara fördelaktigt för trädgårdsägaren som kan få sällskap och dela intressen med den som sköter trädgården.

Flexibilitet och tillgänglighet

Seniorer som erbjuder sina tjänster i trädgården är ofta mer flexibla med sina tidsscheman, vilket kan vara en stor fördel för trädgårdsägare. Deras tillgänglighet kan göra det lättare att anpassa trädgårdsskötseln till olika tider på året och olika behov som kan uppstå spontant. Denna flexibilitet gör det enklare för trädgårdsägare att underhålla sina trädgårdar utan att behöva binda upp sig vid stränga tidsramar.

Ekonomiska fördelar

Att anlita seniorer kan även innebära en ekonomisk fördel. Många seniorer ser trädgårdsarbete som en hobby snarare än ett jobb, vilket kan innebära lägre kostnader för trädgårdsägaren. Dessutom, genom att anlita lokala seniorer stödjer man den lokala ekonomin och bidrar till att pengar cirkulerar inom samhället.

Minskad arbetsbelastning och trygghet

Att underhålla en trädgård kan vara fysiskt krävande och tidskrävande. För många, särskilt de som åldrats eller de som har mindre tid till förfogande, kan det vara svårt att hantera alla aspekter av trädgårdsskötseln. Genom att anlita seniorer kan trädgårdsägare minska sin egen arbetsbelastning och samtidigt känna sig trygga i att trädgården sköts av någon med stor erfarenhet.

Dessa fördelar visar hur värdefullt det kan vara att integrera seniorer i skötseln av trädgården. Inte bara för de praktiska och ekonomiska fördelarna, utan även för de sociala och personliga fördelar som det medför. Genom att välja denna väg skapar man en mer inkluderande och hållbar trädgårdskultur.

]]>
Fördelarna med professionell stubbfräsning https://blominfo.se/fordelarna-med-professionell-stubbfrasning/ Mon, 06 May 2024 03:30:00 +0000 https://blominfo.se/?p=351 Stubbfräsning är en teknik som används för att avlägsna trädrester efter avverkning. Denna process involverar användning av en stubbfräs, en maskin utrustad med ett roterande skärhuvud som effektivt mal ner stubben till spån. Användningen av professionella tjänster för stubbfräsning bär med sig flera fördelar som kan vara av intresse för både privatpersoner och företag.

Anlita experter för stubbfräsning

Att anlita Arborister.se för stubbfräsning i din trädgård garanterar en professionell och effektiv hantering av alla typer av stubbar. Deras expertis inom trädservice säkerställer att arbetet utförs säkert och med minimal påverkan på den omgivande miljön. Med hjälp av modern utrustning och kunniga arborister, kan du snabbt återställa och förbättra utseendet på din trädgård.

Snabb och effektiv borttagning

En av de största fördelarna med att anlita professionella för stubbfräsning är hastigheten och effektiviteten i arbetet. Professionella arborister är utrustade med avancerad teknik som snabbt kan hantera stubbar av alla storlekar. Detta innebär att marken snabbt kan återställas och förberedas för nya projekt, oavsett om det rör sig om att plantera nytt grönt eller bygga nya strukturer.

Minimal påverkan på omgivningen

Professionell stubbfräsning har minimal påverkan på den omgivande marken. Metoden är skonsam jämfört med alternativa metoder som grävning eller kemisk borttagning, vilka kan störa markstrukturen och påverka närliggande växtlighet negativt. Med stubbfräsning kvarstår jordens integritet, vilket gynnar framtida plantering och markanvändning.

Säkerhetsfaktorn

Att hantera en stubbfräs kräver kunskap och erfarenhet för att säkerställa att arbetet utförs säkert. Professionella arborister är utbildade att hantera maskiner och de risker som arbetet medför. De följer strikta säkerhetsprotokoll och har rätt utrustning för att undvika olyckor, vilket är en viktig aspekt att överväga för att skydda både personal och egendom.

Estetiska och praktiska fördelar

Borttagning av stubbar inte bara frigör mark, det bidrar också till en mer estetiskt tilltalande miljö. Stubbar kan vara ett visuellt hinder och hindra andra trädgårds- eller landskapsprojekt. Genom professionell stubbfräsning kan du återställa din fastighet till sitt optimala skick, vilket ökar både dess användbarhet och estetiska värde.

Ekonomiskt vettigt

Trots en initial kostnad, kan professionell stubbfräsning vara en ekonomiskt fördelaktig investering. Att snabbt och effektivt avlägsna stubbar förhindrar framtida problem som kan uppstå om stubben lämnas att ruttna. Ruttnande stubbar kan locka till sig skadedjur och sjukdomar, vilka kan sprida sig till andra växter och träd i området. Dessutom kan det vara dyrare att adressera dessa problem i efterhand än att direkt investera i professionell stubbfräsning.

Genom att anlita professionella för stubbfräsning säkerställs att arbete utförs effektivt och säkert, samtidigt som det bidrar till en mer hållbar och estetiskt tilltalande markanvändning. Denna tjänst är en viktig del av landskapsförvaltning och kan göra en stor skillnad i hanteringen av din fastighet.

]]>
Lättodlade blommor för nybörjaren https://blominfo.se/lattodlade-blommor-for-nyborjaren/ Fri, 03 May 2024 05:00:00 +0000 https://blominfo.se/?p=366 Trädgårdsodling är ett utmärkt sätt att koppla av och njuta av naturen direkt i din egen bakgård. För nybörjaren kan valet av växter vara överväldigande, men det finns många blommor som är lätta att odla och som ger fantastiska resultat med minimal ansträngning.

Kom igång med din trädgårdsodling

För att komma igång med din trädgårdsodling på ett enkelt och smidigt sätt, är det bäst att handla hos Fröer.nu. Deras omfattande utbud av frön och tillbehör gör det möjligt för dig att hitta allt du behöver på ett ställe. Från lättodlade blommor till sällsynta grönsaker och ekologiska alternativ, Fröer.nu har det du behöver för att skapa din drömträdgård.

Färgglädje för trädgården

Att välja blommor med olika färger kan skapa en harmonisk och livfull trädgård. Bland de lättskötta alternativen finns den charmiga ringblomman, som kommer i olika nyanser av gult, orange och rött. Dessutom är den en lockande attraktion för bin och fjärilar, vilket ger en extra dimension till din trädgård.

Blomstrande skönhet året runt

För att säkerställa att din trädgård förblir färgstark och levande året runt, överväg att inkludera perenner som blommar under olika årstider. Den eleganta rudbeckian är en sådan perenn, som producerar vackra gyllene blommor från sommaren till hösten utan mycket underhåll.

Minimalt underhåll, maximal belöning

För den som har begränsad tid för trädgårdsarbete är det viktigt att välja växter som kräver minimalt underhåll. Därför är penséer och petunior utmärkta val, eftersom de är tåliga och kan blomma praktfullt med lite mer än sol och vatten.

Tips för framgång

För att säkerställa framgång med din blomstrande trädgård är det viktigt att välja rätt plats för dina växter och att ge dem rätt mängd vatten och näring. Kom också ihåg att regelbundet rensa ogräs och att klippa bort vissna blommor för att främja ny tillväxt.

Avslutande tankar

Att odla blommor i trädgården behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande. Genom att välja lättskötta alternativ kan även nybörjare skapa en vacker och blomstrande utomhusmiljö att njuta av året runt.

]]>
Så väljer du rätt porslin för varje tillfälle https://blominfo.se/sa-valjer-du-ratt-porslin-for-varje-tillfalle/ Wed, 01 May 2024 03:00:00 +0000 https://blominfo.se/?p=353 Att välja rätt porslin för olika tillfällen kan vara en konst i sig. Oavsett om det är en vardagsmiddag, en formell bjudning eller en speciell familjehögtid, så spelar porslinet en avgörande roll för atmosfären och upplevelsen vid matbordet. Denna artikel ger dig insikter och tips om hur du kan välja det mest passande porslinet för varje unikt tillfälle.

Köp ditt porslin på nätet

Att köpa sitt porslin hos Fyrklövern innebär en unik chans att investera i svenskt hantverk och design. Fyrklövern är känd för sin högkvalitativa tillverkning och sina vackra, detaljrika mönster som ofta reflekterar svensk natur och kultur. Deras porslinsserier erbjuder både tradition och nytänkande, vilket gör varje måltid till en speciell händelse och förgyller ditt hem med tidlös skönhet.

Grundläggande överväganden

När du väljer porslin är det viktigt att tänka på några grundläggande faktorer som typ av evenemang, menyn och säsong. För en enkel familjemiddag fungerar ofta robust och funktionellt porslin bäst, medan finare, handmålade set kan reserveras för speciella tillställningar som jubileum eller helgdagar.

Stil och Design

Porslinets utseende bör reflektera evenemangets karaktär och värdens personliga stil. En trendig, modern design passar ofta in i ett urban och minimalistiskt hem, medan mer klassiskt och traditionellt porslin kan förhöja känslan av elegans och formellhet. Att kombinera olika porslinsserier kan också vara ett sätt att skapa en unik och personlig dukning.

Funktionalitet möter estetik

Förutom stil måste man också överväga porslinets funktionella aspekter. För bufféer och familjestil måltider behövs större tallrikar och skålar som kan hantera mängden mat. Vid formella middagar är det viktigt med en komplett set-up som inkluderar förrättstallrikar, huvudrättsfat och efterrättskålar, tillsammans med de rätta glasen och besticken.

Säsongens påverkan

Säsongen kan också spela en stor roll i valet av porslin. Under vårmånaderna kan ljusare och mer färgglada mönster föra tankarna till blomstrande trädgårdar och fräscha början. Under hösten och vintern kan mörkare färger och tunga, robusta material spegla årstidens stämning och skapa en varm och inbjudande känsla vid matbordet.

Att välja rätt porslin för varje tillfälle är inte bara en fråga om estetik, utan också ett uttryck för omtanke och gästfrihet. Genom att överväga dessa aspekter kan du skapa minnesvärda upplevelser runt matbordet som både är vackra och funktionella.

]]>
Optimalisera ditt trädgårdsbudget – Använd rabattkoder för verktygsköp https://blominfo.se/optimalisera-ditt-tradgardsbudget-anvand-rabattkoder-for-verktygskop/ Tue, 03 Oct 2023 03:30:00 +0000 https://blominfo.se/?p=347 Trädgårdsentusiaster vet hur viktigt det är med kvalitetsverktyg. Från handskar till avancerade maskiner – det rätta verktyget kan göra arbetet både roligare och effektivare. Men, att investera i kvalitetsutrustning kan bli en kostsam affär. Här kommer rabattkoder in som en spelväxlare, och ger dig möjligheten att optimera din trädgårdsbudget.

Att utnyttja rabattkoder är en effektiv strategi för att spara pengar. Oavsett om du är ny inom trädgårdsskötsel eller en erfaren trädgårdsmästare, kan du dra nytta av de generösa erbjudanden som finns online.

Vart hittar man de bästa koderna?

Det finns många webbplatser dedikerade till att samla och lista rabattkoder från olika återförsäljare. Genom att göra en snabb sökning online, kan du hitta platser som regelbundet uppdaterar sina listor med de senaste rabattkoderna. Vissa sajter specialiserar sig på verktyg och trädgårdsutrustning, vilket gör det lättare att hitta relevanta koder.

Dessutom kan prenumeration på nyhetsbrev från dina favoritåterförsäljare vara en bra idé. Ofta får prenumeranter exklusiva erbjudanden och rabattkoder direkt till sin inkorg.

Kvalitet över kvantitet

Medan det kan vara frestande att bara gå efter de största rabatterna, är det viktigt att prioritera kvalitet. Ett verktyg av hög kvalitet kan hålla i många år, medan ett billigare alternativ kanske behöver ersättas efter bara några säsonger. Genom att använda rabattkoder kan du investera i bättre verktyg utan att överstiga din budget.

Avslutande tankar

Att ha rätt verktyg kan göra ditt trädgårdsarbete till en dröm snarare än en plåga. Medan priserna på högkvalitativa verktyg kan vara avskräckande, gör rabattkoder det möjligt att investera i bästa möjliga utrustning utan att tömma plånboken. Genom att regelbundet leta efter rabattkoder, kan du fylla ditt skjul med de bästa verktygen på marknaden och samtidigt ha pengar kvar för andra trädgårdsprojekt. Så nästa gång du funderar på att köpa ett nytt trädgårdsverktyg, kom ihåg att leta efter en rabattkod först!

]]>
Ordna till i din trädgård och få det snyggt https://blominfo.se/ordna-till-i-din-tradgard-och-fa-det-snyggt/ Mon, 19 Jul 2021 08:43:18 +0000 https://blominfo.se/?p=314 En god ordning i trädgården ger ett lugnare intryck vilket även gör att du använder den mer och vistas där oftare. Oavsett storlek på din trädgård så finns det alltid smarta lösningar för att göra det både snyggt och praktiskt. Välj en bänk att sitta på som samtidigt fungerar till förvaring, eller ett bord med en inbyggd hylla. Idag finns ett bra utbud online på produkter som fyller alla möjliga behov, så det är bara att välja och vraka.

Det kan vara bra att börja med att bestämma sig var i trädgården sittplatsen ska vara. Vill du ha möjlighet till både sol och skugga så är ett soligt läge med ett parasoll ett perfekt alternativ. Därefter kan du planera hur de resterande detaljerna ska se ut, såsom extra möbler, belysning och växter. Har du en större trädgård kan även en damm eller fontän ge ett harmoniskt intryck. Med dessa får du dessutom rum att plantera fler typer av växter, som exempelvis vattenväxter.

Det finns oändligt många sätt att skapa en mysig trädgård, så se över vilka möjligheter du har och fundera ut hur just din trädgård kan se ut redan idag. Lycka till!

]]>
Tips för en bättre trädgård https://blominfo.se/tips-for-en-battre-tradgard/ Wed, 21 Oct 2020 13:10:32 +0000 https://blominfo.se/?p=310 Att få en vackert trädgård du kan vara stolt över är inte något som bara händer, utan kräver en hel del arbete på flera olika håll. Här har vi samlat några grundläggande tips som alla kan dra nytt av.

Rensa alltid i tid

Att rensa ogräs är ju tyvärr något du kommer behöva spendera tid med. Men om du ser till att göra detta tidigt på våren då många ogräs faktiskt blommar har de inte tid att fröså sig. På så sätt förebygger du att mer ogräs växer på sig framöver.

Skaffa ett bra förråd

Under skatta aldrig fördelen av att ha förvaring i trädgården. Något så enkelt som ett förråd kan spara dig en mängd tid när det kommer till trädgårdsredskap, verktyg och maskiner. Du kan enkelt köpa ett monterfärdigt förråd i en variant som passar din trädgård.

Testa odla i krukor

Att odla i krukor kan vara väldigt praktiskt, men också snyggt. Börjar du odla i god tid inomhus har du vackra växter att ställa ut direkt när våren kommer igång och när sedan vintern kommer kan du ta in dem igen. Välj gärna stora krukor då de kan hålla kvar fukten längre och därmed inte behöver vattnas lika ofta. Krukorna gör det ju även möjligt för dig att möblera om i trädgården om du vill prova något nytt.

Välj växter med omsorg

Valet av växter är en viktig del för varje trädgård. Och medan det alltid är frestande att välja något som ser väldigt vackert ut, kommer en del växter med väldigt många krav på både det ena och det andra. Strävar du efter mer lättskötta växter kan du spendera mer tid med att njuta av trädgården istället för att lösa ett problem efter ett annat.

]]>