Billigare blommor

Trädgårdsarbete | Tuesday September 22 2015 | Comments Off on Billigare blommor

Att spendera all sin fritid ute i trädgården är inte den billigaste hobbyn som finns. Så ofta som möjligt vill man uppgradera och förändra med nya växter, konstruktioner och förbättrade växtförhållanden. Här är våra tips till hur du kan komma undan lite billigare.

grönt gräs vår

Håll koll på erbjudanden

Se till att följa alla dina favoritåterförsäljare för att vara med i matchen när de har riktigt bra erbjudanden. Om du har för många favoriter för att hålla koll på alla själv så kan det vara en tips att använda en tjänst för detta. En sajt som gör detta heter Kupongerna och samlar de bästa erbjudandekoderna från så gott som alla branscher. Man kan alltså även använda tjänsten för att spara pengar även i andra områden i livet.

Växelbruk

När man odlar växter så tar dessa ut diverse olika mineraler ur jorden vilket till slut gör att det till slut inte finns tillräckligt mycket kvar så att växten trivs. För att motverka detta så tar man och gödslar för att hålla jorden levande. Ett sätt att minska dessa inköp och hålla jorden i bättre skick är att använda så kallat växelbruk. Detta innebär att man odlar olika typer av växter på marken i rotation. Detta tar inte bara och återställer marken till viss del, det tar även och minskar risken för sjukdomar då växterna ej kan bli smittade från förra årets växter då dess sjukdomar kan ha legat kvar i jorden.

Gjut egna prydnader

Det är både roligt och enkelt att gjuta egna trädgårdsdekorationer i betong. En de mest enkla och effektfulla teknikerna är att gjuta av blad vilket sedan kan användas som till exempel fågelbad.