Ny trädgård

Trädgårdsarbete | Friday December 6 2013 | Comments Off on Ny trädgård

En alldeles fantastisk känsla som förmodligen upplevs en eller några gånger, eller för somliga aldrig, är känslan av att flytta in i ett nyköpt hus. Tänk att få uppleva sina drömmars hus och att ha möjlighet att inreda från grunden.

Det finns hur mycket som helst man kan göra för att få det trivsamt i hemmet. Det är inte enbart inomhus som det är viktigt utan även utomhus. Självklart är det viktigt att även en trädgård är trivsam. Faktum är att ganska mycket tid kan komma at spenderas där. Inte minst under sommarhalvåret. Då kan det ske dagliga aktiviter i trädgården som exempelvis trädgårdsarbete. Och självklart kan man även använda sin trädgård för avkoppling. Man kanske gillar att sola sig eller svalka sig i en pool. Är trädgården riktigt stor så kanske man kan spela fotboll, badminton eller vad som nu kan tänkas vara roligt.

Men när man flyttar in i sitt nyköpta hur så kan det vara varierande kvalité på trädgården. I vissa fall så köper människor nya hus med endast en tom tomt. Självfallet är det önskvärt med växtlighet på tomten så det blir ett ypperligt tillfälle att få designa sin trädgård efter eget tycke och smak. I de värsta fallen finns det ens ingen gräsmatta och då är det rimligt att man börjar med att så en.

I vissa fall är det tvärtom, man köper ett hus med en redan etablerad trädgård. I värsta fall kanske man är missnöjd med trädgårdens utseende. I bägge fallen krävs det oftast mycket arbete. Det krävs i första hand planering och såklart omplantering av nya träd och buskar m.m. Precis som med all inredning finns det även olika stilar för trädgården. En del föredrar mycket lummiga trädgårdar med tät växtlighet medan andra vill ha en mer öppen trädgård. Man får heller inte glömma att trädgårdsmöblemanget är en viktig del av inredningen. Vid grillplatsen behövs till exempel bra bord och stolar där man kan äta. Men man brukar oftast även vilja komplettera med solstolar, en hammock eller en hängmatta. Övriga detaljer som man kan dekorera sin trädgård med är exempelvis ljuslyktor och övriga trädgårdsdetaljer som exempelvis en väderkvarn i miniatyr eller en lekstuga för barnen. Nu för tiden har det dessutom blivit allt vanligare att ha små dammar i trädgården som gärna blir upplysta underifrån av spotlights. Det brukar kunna bli väldigt mysigt om kvällarna.