Trädgårdstips för våren

Trädgårdstips | Thursday April 9 2015 | Comments Off on Trädgårdstips för våren

Så är då våren äntligen kommen med sol och värme, vilket också innebär att man kan ge sig ut i trädgården och börja påta. Här kommer därför några tips på hur man kan göra för att få det vårfint i sin trädgård.

Städa upp

Ett bra tips innan man sätter igång med lite mer specifika trädgårdsprojekt är att precis som inne i huset göra en storstädning. Det kan till exempel handla om att kratta gräsmattan, rensa ogräs och klippa ner perenner. Vad gäller ogräsrensning är det bra om detta görs så tidigt som möjligt eftersom detta gör att man kommer att behöva rensa mindre av ogräs senare under sommaren.

Kompost

Ett annat bra tips kan vara att iordningställa en egen kompost om man inte redan gjort detta. Förutom att det minskar på soporna så får man också bra jord till rabatterna.

Planera

Satsar man på att få en trädgård som är full av härliga blommor, växter och kanske även stenbeläggningar och en fontän är ett bra tips att planera sin trädgård in i minsta detalj och gärna sätta igång med arbetet så fort som möjligt, så man i sommar kan ha en trädgård att verkligen vara stolt över.