Rätt känsla i trädgården

Trädgårdsarbete | Tuesday July 18 2017 | Comments Off on Rätt känsla i trädgården

Oavsett vilken stil man väljer till sin trådgård så är det viktigaste i resultatet ändå känslan. Även om en stil inte nödvändigtvis tvingar dig till en typ av känsla så har de utan tvekan en påverkan. Nedan går vi igenom några populära trädgårds och inredningsstilar samt vad de normalt brukar associeras med.

Vintage, retro och shabby chic

En inredningsstil som blivit allt mer populär är vintage, retro och shabby chic. Alla dessa orden antyder på användandet av äldre och många gånger slitna inredningsdetaljer. Detta kan självklart användas även när man designar sin trädgård. Det gäller bara att välja möbler och dekorationer som antingen är i en äldre stil eller som faktiskt har fått uppleva tidens tand. Att finns enkelt att hitta online. Föremål i rustika material så som rå betong brukar även det passa väl in i stilen.En av de största fördelarna med stilen är att det ger hela trädgården en känsla av tid till trädgården. Även om den är relativt nyligt tillagd så kan det med rätt möbler kännas som att den stått där för evigt.

Lugnet från Japan

Om det är lugn är det främsta man vill få ut av sin trädgård så finns det nog inget som slår den japanska stilen. En japansk trädgård är kända för sina strama former och användandet av mycket sten. Istället för stora gräsmattor så används ofta öppna områden med krattat grus med stenplattor utlagda som gångar.Man kan gärna även inkludera vatten på olika sätt. Viktigaste är att det är förhållandevis kontrollerat och stilrent. Ofta används även broar som leder över antingen grus eller vatten.

Naturligt och vild

Ett sätt att få en förhållandevis lättskött trädgård är att använda sig av ett eller tvååriga blommor. Dessa sår var eller vart annat år om sig själv. Vissa kan till och med byta färg när de växer upp nästa sommar. Vilka blommor som är passande i denna typ av rabatt eller trädgård går att hitta i denna artikeln från året runt.