Trädgården och hunden

Trädgårdstips | Thursday April 5 2018 | Comments Off on Trädgården och hunden

Alla hundägare har säkert tänkt en och annan gång på hur hunden agerar i trädgården. Hundars tendenser för att gräva runt i marken kan variera en hel del från ras till ras, så det kan behövas lite specialanpassning om man vill ha en hundvänlig trädgård.

Hundgården är så klart ett av de enklaste sätten att se till att hunden inte gräver upp pelargonierna så fort man vänder ryggen till. Tänk bara på att denna ska anpassas efter storleken på hunden och hur många som ska vistas där.

När det gäller rabatterna kommer de flesta hundar inte vara så intresserade att gräva upp dem så länge de är tätt planterade. Men om en de ser lite öppen jord kan detta snabbt förändras. Detta kan vara något man kan avskräcka från bara genom att spänna upp en rep eller snöre i hundens ögonhöjd.

Ska hunden få gå lös kan man ju behöva ordna ett ordentligt staket runt trädgården. Vill man dock ha något som mer eller mindre garanterat skyddar kommer man mest troligt behöva ansöka om bygglov.

Även om det inte är vanligt att hundar äter växterna man har i trädgården kan man fortfarande vilja undvika dessa i trädgården. På så sätt behöver man inte oroa sig över att ens hund skulle skilja sig från mängden och äta något som de verkligen inte borde. Ser man dock hunden tugga på lite gräs emellanåt är detta inte något att oroa sig för.

Är det något man måste vara speciellt noga med när man har hund är det när grillen dras fram. Detta är tillfällen då många hundar få i sig saker de inte tål, för att inte tala om risken att hunden bränner sig. Var noga med att hunden inte har chans att stjäla något från gillen och ge dem inte något som de inte tål eller kan smälta.